WhoHAA : Cara Daftar & Periksa Points


Assalamualaikum. 

Home

Apa itu WhoHAA ? Senang kata kumpul points dan kemudiannya redeem hadiah. 
Nak tahu lebih lanjut ? Baca sini > WhoHAA ! Tebus Hadiah Melalui Points <

Tadi, ada sorang ni, namanya Jaja Juju. Tak sure samada dia blogger ataupun tak. Dia tanya macam mana nak cek points dan macam mana hadiah tu dihantar ke rumah kita. So, di entry ni, ain nak jawab soalan dia. Cumanya ain nak kongsi juga macam mana nak daftar WhoHAA ni :)
Maaf, gambar di bawah mungkin kurang jelas, tapi korang trylah tengok
Macam mana nak daftar WhoHAA 

1. Register di sini > WhoHAA <
2. Isi borang yang diberikan betul-betul.
3. Tick right tanda korang setuju dengan terma & syarat web WhoHaa ni.
4. Klik Create Account


Kumpul Points di Earn Points

1. Pergi ke bahagian Earn Points
2. Pilih ads yang telah disediakan. 
3. Jawab soalan yang diberikan. Jawapan ada pada poster. 
4. Teruskan menjawab segala ads yang ada.


Cara Periksa Points

1. Pergi ke bahagian My Account
2. Dia akan keluar Overview dan lain-lain.
3. Korang tengok bahagian Overview tu, ada dia tulis Your Available Points. Di situlah korang boleh tengok berapa banyak points yang telah korang kumpul.
4. Bonus Points Earned tu bonus bila ada orang yang daftar WhoHAA bawah korang. Nak refer orang lain ? Pergi ke bahagian Refer a Friend.
5. Latest Redemption tu bila korang ada tebus apa-apa guna points korang, dia akan keluar dekat situ.
Kalau korang tak selalu login WhoHAA ni, dia tak akan kurangkan points korang

Jadi, korang faham tak ? Maaflah gambar kurang jelas :( 
Kalau ada apa-apa yang korang masih tak paham, nak tanya Ain, boleh. Tinggalkan komen & link blog di ruangan komen. Ain akan jawab pertanyaan korang di cbox ataupun di komen blog korang

Masih belum daftar WhoHAA ? 

' Kumpul points dan tebus pelbagai hadiah di WhoHAA '












1 comment:

hidayah pj said... [ REPLY TO COMMENT ]

Nak tanya , Dayah lahir tahun 1996 tapi dekat senarai tahun tu takada sampai 1996 . Sampai tahun 1995 je ? Dayah tak boleh daftar ke ?