Tentang PMR 2013


Assalamualaikum. 


Alhamdulillah harini pergi ambik result. Dan alhamdulillah sekali lagi, ain dapat keputusan yang baik. Happy + sebak + geram semua ada. Hehe :3
  • Apa mu dapat ain ? 
  • Berapa A ain ? Bagitahu lah! 
Result tak boleh beritahu, kalau nak tau, PM ain dekat facebook. Private punya :3 

Tadi lepas ain ambik result, lepak dekat koridor dewan sambil sembang-sembang dengan kawan. Banyak sangat reaksi kawan-kawan yang keluar dari dewan lepas ambik result. Ada yang sedih, ada yang tenang, ada yang mulutnya terkumat-kumit baca something. 

Yang sedih tu, nampak sedih sangat. Dari situ, ain panjatkan banyak-banyak syukur kepada Allah atas apa yang Dia bagi untuk ain. Tapi alhamdulillah, Allah bagi kita kesedihan tu kepada ain dan kawan-kawan yang lain untuk ajar kami semua erti bersyukur. 

Mungkin kita kurang berjaya kali ini, tapi lagi dua tahun ke depan, kita akan menduduki SPM. Benda yang penting, yang bakal menentukan masa depan kita. Kegagalan itu biasa. Tanpa kegagalan, tiada seorang manusia pun akan berjaya.

Jadi, sekarang ni masa untuk kita sendiri decide ke arah mana kita akan pergi. Ke kelas Sains ? Akaun ? Seni ? Keputusan ni penting, jadi fikir betul-betul. Jangan ikut kawan ataupun boyfriend ye :P

Oh, sebelum terlupa. Ain nak ucapkan untuk semua kawan-kawan tak kiralah dari mana-mana sekolah sekalipun. Giatkan usaha korang! Fighting ^^



Allah itu Maha Adil. Dia beri kita sesuatu untuk uji kita. Terimalah segalanya dengan hati yang terbuka. Teruskan usaha, tawakal dan jangan lupa berdoa dan serahkan segalanya kepada Allah

Wassalamualaikum.
Yang tulus, AinRahman :)




8 comments:

farrah hanim said... [ REPLY TO COMMENT ]

wah !! mesti dapat keputusan bagus .. tahniah !!!

Fatini Zahid said... [ REPLY TO COMMENT ]

mesti dapat result bagus nie ! apa2 pun, congrats ! >.<

annie said... [ REPLY TO COMMENT ]

tahniah ain ;))

AMYLIA ISHAK said... [ REPLY TO COMMENT ]

Hi, saya mencari sponsor untuk GA saya. Boleh baca di entry ini :)
http://queenamylia.blogspot.com/2013/12/pencarian-sponsor-untuk-simple-giveaway.html

Syara Nur Qistina said... [ REPLY TO COMMENT ]

Tahniah kak Ain! mesti dpt keputuan yang bagus ni Ushh..pandai2 semua tahun ni ya :) haha :D

Farah Arina said... [ REPLY TO COMMENT ]

congrates :D

Rubiatul Adawiyah said... [ REPLY TO COMMENT ]

congrats adikk :)

Farhana Azman said... [ REPLY TO COMMENT ]

laa. form 3 ke? ingatkan lepasan SPM. btw, taniah :)