Review Pemenang 1th BOMBASTIC Giveaway by Cik Amabee

Bismillahirrahmanirrahim , Alhamdulillah ..
Assalamualaikum & Peace be with you :) 


First of all , maaf lambat review . Minggu ni agak sesak , ada exam UP1 - Bola Jaring MSSPP - Majlis Tadarus Al-Quran . Sederet ja , doakan Ain ya :'3 


Btw , congrates kepada semua pemenang 1th BOMBASTIC Giveaway by Cik Amabee . Ain salah seorang sponsor untuk GA ni , sekadar review sahaja . Ada masa nanti sponsor topup pulak * cari Ain kalau korang perlukan sponsor ^^ Oke lah , jom-jom kita usya blog para pemenang . 




Pertama , akak Hierizalieyana . Header akak ni cute , suka tengok pokok tu . Font header pun nampak KAWAI ^0^ Background blog pun oke , tema pink kan akak ? Comel-comel ;) Tentang entry , mungkin akak boleh ubahsuai cara penulisan . Cara penulisan agak banyak  ' shortform ' . Kurangkan ye akak :D Sidebar pulak , boleh dikemaskan lagi font tulisan , terutama sekali cara penyusunan . One more , akak perasan tak , dekad bawah sekali bahagian blog akak dia ada tulis ' DasHboArD 1.2.3 ' ? Mungkin boleh remove perkataan tu kalau tak guna ^^


Second , akak Aisyah . Try tengok ' orang bear ' atas header font tu ? Comel kan ? Ain suka , header yang sebelum ni pun comel jugak ^0^ Tentang background , comel dah . Tapi mungkin boleh ditukar dengan background yang lebih lembut warnanya such as oren kekuningan , maybe ? Heee :D Bahagian entry pulak , ain rasa semua oke ;) Sidebar ? Boleh diperkemas dari masa ke masa tentang font tulisan dan saiz sidebar :)


Akak Nina Maslizza . Ain rasa yang nie Ethereal Template , lebih kurang macam Simple Template * Maaf kalau salah :3 Mungkin boleh diperkemas lagi font header tu :) Ain tengok macam-macam ada dalam blog akak ni , tentang ' Halal Food ' , Movies , Outfit dan lain-lain . Ain tengok ada link-link blog dekad bahagian bawah blog . Mungkin akak boleh tukar letak di sidebar , kalau letak dekad bawah mungkin ada blogwalker yang tak perasan ^^


Seterusnya , Akak Sabrina Natasha . Suka tengok header dia , cute sangat . Congrates for it ^0^ Blog akak ni memang comel sangat , memang sesuai untuk insan berjantina gegirl , Hoho :D Tapi , yang ni blogskin . Memang surelah cute kan , pandai akak pilih ^^ Cuma satu , mungkin akak boleh ubah kedudukan ' Follow ' dan ' Home ' tu ke bahagian atas siked ye , mudah bagi blogwalker nak follow ;)


Lastly , Kak Aina . Header dia gerak-gerak wooo , suka-suka :D Background pun oke , nampak gorgeous . Side entry , semua oke . Takdak ' shortform ' sangat , tapi mungkin boleh besarkan lagi saiz font . Terlalu kecil , agak susah nak dibaca :3 Bahagian sidebar pun  sama , besarkan siked font . Yang lain semua oke , tahniah-tahniah ^0^

Kepada blogger yang direview * Ain mintak maaf kalau ada yang terasa hati . Keseluruhannya semua oke , tapi biasalah manusia . Mata lain-lain , jadi cara pandangan pun berbeza . Lagi sekali , Ain mintak maaf sangat . Semoga sentiasa berjaya :)

Boleh usya-usya blog para pemenang , sambil blogwalking tambah follower boleh mengeratkan hubungan sesama blogger . Nantikan post review tentang sponsor untuk First GA Ain dengan Noalfa ! Wassalamualaikum :D


4 comments:

eCha said... [ REPLY TO COMMENT ]

wahh.. thankss ye dah review.. akn diperkemas kan lagi.. :D

Nina Maslizza said... [ REPLY TO COMMENT ]

thanks fir the review.. :) nanti akan d prtimbangkn n d prbaiki

MarnieyZ said... [ REPLY TO COMMENT ]

wahhh, nti review header kita pula. :P

#JemahAwesome said... [ REPLY TO COMMENT ]

Terima kasih atas comment Ain :) Akan diperbaiki,InsyaAllah ;D