Indahnya Sabar itu :')

Bismillahirrahmanirrahim , Alhamdulillah ..
Assalamualaikum & Peace be with you :)

Bermulanya kisah dua sahabat , Sabri dan Firdaus .. 

1 Mac 2013 

Firdaus : Sabri ! Lama aku tak tegoq hang . Haha ! Nak pinjam pensel boleh ? Satgi nak exam dah :D 
Sabri : Pensel ? Takdak duit ka apa nak beli pensel !? Nah [ hulur pensel ]

2 Mac 2013

Sabri : Woi Firdaus ! Pensel aku semalam mana ? Bak sini ! 
Firdaus : Ehh lek lah Sabri , aku nak pinjam lagi . Satgi exam Math , aku nak pinjam kalkulator hang . Nanti aku bagi balik .
Sabri : Grrr hang ingat bapak aku kilang alat tulis ka ? [ Marah dalam hati ] Nah lah ! Jangan hilangkan pulak ! * Telah timbul rasa curiga , geram , marah dalam hati :')

3 Mac 2013

Firdaus : Hoi Sabri ! Pinjam jangka sudut , satgi Geografi . 
Sabri : Woi Firdaus ! Hang ingat bapak aku buad kilang alat tulis ka ? Semua benda hang mintak dekad aku ! Dekad orang lain tak pun , what the @#!&#*!@ :/
Firdaus : Aku nak pinjam ja pun , kede lah hang ni ! Takmau bagi takpa :P 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Selalu kita dengar , mintak lah dekad Allah . Sesungguhnya Allah itu tidak akan pernah jemu mendengar permintaan kita . Dan kata-kata itu benar , cuba fikir . Kalau kita selalu mintak dekad manusia , mereka akan marah . Tapi Allah ? Dia tak pernah marah , tapi Dia suka akan hambaNya yang meminta dariNya :') 


Note * Bersabarlah kerana Allah . Be a real Muslim teenage , don't be kede oke ;) Always share something with others , kerana semuanya milik Allah . Kong Xi Kong Xi Kong Xi Ni ! :D



5 comments:

spontaneous_gurlz said... [ REPLY TO COMMENT ]

sharing is caring,right!
tapi hidup hari ini semuanya ada limit,sekatan dan batasan.
Dan sesungguhnya,Allah jugalah yang lebih dan Maha mengetahui :)

#JemahAwesome said... [ REPLY TO COMMENT ]

Hi,jom join segmen Ayna? ^^
http://teenagersareawesome.blogspot.com/2013/03/segmen-exchange-banner-and-link-by.html

MarnieyZ said... [ REPLY TO COMMENT ]

betul tu. tapi kan sabar itukan separuh daripada iman. :)

вʋввℓɛ ρσρƨ said... [ REPLY TO COMMENT ]

btol tu :) sabar tu sangat manis ;)

#JemahAwesome said... [ REPLY TO COMMENT ]

Nama : Aina Husna
Link Giveaway anda : http://teenagersareawesome.blogspot.com/2013/02/1th-bombastic-giveaway-by-cik-amabee.html
No Bertuah Anda : 2
Apa yang anda menang : Review blog