Quick Segment: Why We Love Blogging? By Najihah Najmy





ASSALAMUALAIKUM 

Segmen lagi ! Alhamdulillah ^^

Macam biasa lah , klik banner kalau nak join ^^

Jom kita start menaip :P

Based on the terms , I should state the reason why -



1- Firstly , sebab nak tambah bilangan rakan . Kita taktahu selama mana kita berkawan . Perhaps , we can help them if anything wrong happens * tolong dalam buad tutorial :P


2- Kedua , sebab nak mengeratkan silaturrahim samada sesama Muslim or Non-Muslim . Dalam Islam , Sesiapa yang beriman kepada Allah dan hari akhirat , hendaklah dia mengeratkan silaturrahim - Riwayat Bukhari :D

3- Yang ketiga , kita akan tahu apa yang kita tak tahu * tambahkan ilmu * Kadang-kadang banyak benda kita tak tahu , contohnya apa yang jadi di Syria , Gaza . Mana-mana blogger yang tahu sure akan sebarkan maklumat melalui entry diorang :)

4- Even dengan blogging kita dapat jana pendapatan * cash out orang kata :D 
Walaupun tak banyak kadang-kadang tu , tapi ada jugak daripada takdak ^^


5- Tanpa kita sedar , time kita blogging tu kita dapat tambah perbendaharaan kata kita . Macam-macam bahasa kita akan jumpa , * english celop * english tulen * malay celop . Shortform pun ada . Sure bertambah vocabulary korang , Haha -.-

Najihah kata kena tag orang , jadi ain nak tag : [ Maaf ]


Alhamdulillah , ain dah follow blog Najihah : 


----------------------------------------------------

Kali ini ain blogwalking blog Najihah , 
Terjumpa pulak dengan segmen ini , 
Semua syarat ain ikod dah , 
Harap-harap ain menang segmen ini . 

---------------------------------------------------------------

Lagi satu , ain terlupa password twitter ain . Jadi maaf ye :( Anything problems , boleh godek-godek dekad facebook Ain :D Korang pun join lah oke ! Wassalamualaikum :)


1 comment:

Najihah Najmy said... [ REPLY TO COMMENT ]

Assalam, thanks for joining!
Nice post. Jom berblogwalking dgn peserta2 lain :D