Seminggu Couple ..


Assalamualaikum .. 

imandancinta:

“Ditanya seorang cendikiawan, kenapa langit itu bersih?
Beliau tersenyum lalu menjawab,
 “Kerana manusia tidak tinggal di sana.”

Malam ni bersamaan dengan 8 Julai 2013 [ 29 Syaaban 1434 hijrah ] , Malaysia digemparkan dengan sebuah video pelajar perempuan yang mengangkat janji ingin menyayangi dan mencintai ' boyfriend ' nya sehingga MATI .

Pelbagai pendapat diberikan oleh seluruh rakyat Malaysia ; 

" Budak baru nak up , memang macam tu " :3 

Lagi-lagi pendapat ;
" Tengok lah nanti , masa depan dia akan rasa dia bodoh sangat sebab buat video tu . Percayalah depa takkan kekal punya . Puihhh "

Actually , Ain rasa yang perempuan dalam video tu lebih tua dari Ain . But takpe lah kan ? Manusia banyak karenahnya . Mungkin sekarang dia sebegitu , kita tak tahu masa depan dia macam mana . 


Mungkin dia akan sedar dan dia akan ber ' hijrah ' ke arah yang lebih baik . Allah itu Maha Mengetahui .

Tapi .. Bila Ain tengok video tu , Ain rasa sedih . Ya Allah , pernahkah aku terasa begitu seronok dengan Kau ? Pernahkah aku berjanji yang aku akan menyayangi dan mencintai Kau sebegitu ? Allahu :'( 

Ain bukan mahu mengejek , mencaci , menfitnah mana-mana pihak . Ini realiti hidup ! Pernahkah kita berasa seronoh sebegitu terhadap Allah selama kita hidup di muka bumi Allah ni ? Malam ni penuh dengan musahabah diri . Terasa hinanya diri ni :'(

Allah .. Berikan hidayah kepada sahabatku itu . Semoga dia lebih baik dari sekarang pada masa akan datang . Amiin .. 

Nota hati



Sebenarnya , tak sampai hati nak letak video tu dalam blog ni . Kalau korang nak tengok , cari dekat youtube ye :')


7 comments:

Dianaa said... [ REPLY TO COMMENT ]

moga budak perempuan tu sedar lah dan padan video tu. kesian kalau family tengok, buat malu

Nana Ameer said... [ REPLY TO COMMENT ]

budak tu umur 15tahun.. awak umur berapa?

Amyma Omar said... [ REPLY TO COMMENT ]

salam ramadhan...
jom join ga,ada hadiah dan duit raya tau.. huhu

http://nooramyma.blogspot.com/2013/07/siapa-maw-duit-raya-rm50.html

Nik Ainaa said... [ REPLY TO COMMENT ]

video apa? huhu terlepas cerita

Nur Irdina said... [ REPLY TO COMMENT ]

Bukan setakat angkat sumpah setia cinta je yang memalukan . COUPLE pon memalukan jugak . Walaupun tak buat video , tapi COUPLE tu dah tergolong dalam zina . Nauzubillah .

Aisya' Imran said... [ REPLY TO COMMENT ]

@Nana Ameer Serius umur dia 15? klu mcm tu, samalah dgn ain :3

Aisya' Imran said... [ REPLY TO COMMENT ]

@Nik Ainaa Cari dekat youtube, tulis ja couple seminggu. Nanti keluar lah, hehe :'3