Elakkan Ketika Bercakap

Assalamualaikum ! Peace C:

First of all , Alhamdulillah setakat ini segmen Ain berjalan dengan lancar . Thankyou kepada semua participants . Tak cek lagi korang punya link ? Cek di sini . Ehh awak tak join lagi ke ? 
Nak join klik sini :D 

Straight to the point . Hari ini Ain ada sesuatu nak share dengan korang , boleh dikatakan benda ini berkait rapat dengan kita semua . Benda yang perlu dielak ! Tapi jangan paksa-paksa diri korang pulak . Try elakkan benda ini dari hari ke hari ^0^ 

Sumber gambar [ link ]

Nampak jelas tak gambar atas tu ? Tak clear ehh ? Takpa-takpa Ain jelaskan . 

Jangan guna ..
Bye - Maksud : Di bawah naungan Pope ( Jarum Sulit Kristian )

A'kum - Maksud : Binatang ( Bahasa Yahudi )
Semekom - Maksud : Celaka kamu .
Salam - Maksud : Celakalah kamu . 

Ada paham ? Haaa sekarang kan dah tahu , so elakkan . Ehh ada orang tanya , kalau macam tu nak kena guna apa Ain ? Guna As Salam @ Assalamualaikum , kan lebih elok tu :) Btw , kita boleh sama-sama elakkan diri daripada buat dosa . Sebarkan kepada kawan-kawang korang tau :D 

Extra : Korang boleh baca tentang Pope tu di sini [ link ]

Wassalamualaikum
Sincerely , AinMfna

1 comment:

MarnieyZ said... [ REPLY TO COMMENT ]

kongsian yg bgus. terima kasih.
khilaf nya diri ini. :(