Hijab for Muslimah ♥


Assalamualaikum .. 

Sebenarnya tudung ni tak susah pun nak pakai. Ikat sana sini, yup selesai sudah! Tapi bagi orang zaman sekarang * moden katakan * tudung sebegitu dah tak style. Kalau bahasa budak Pinang, dah tak rock. Kuikui :3
" Wahai Nabi! Katakanlah kepada isteri-isterimu, anak-anak perempuanmu dan isteri-isteri orang mukmin, " Hendaklah mereka menutupkan jilbabnya ke seluruh tubuh mereka.” Yang demikian itu agar mereka lebih mudah untuk dikenali ( pembeza muslim dan bukan muslim ), sehingga mereka tidak diganggu. Dan Allah Maha Pengampun, Maha Penyayang." [Surah Al-Ahzab:59]

Hijab For Muslimah

Tudung Kasturi * Suka sangat tudung ni *



       

Pemakaian tudung tu penting. Jangan letak sahaja, labuhkan sikit. Apa yang ada pada kita, itu maruah kita :)





4 comments:

ainil fazieda said... [ REPLY TO COMMENT ]

kekadang Ainil terfikir jugak , kenapalah masih ada yg xnak pkai tdung sdangkan tudung2 skrang mmg stylista , cantek , mantop , meletop kau mmg de bomb ! haaa ^^ nak apa lagiii ?

Afiqah Adzan said... [ REPLY TO COMMENT ]

Sama-sama muhasabah diri untuk jadi yang lebih baik :)

Budak Kampung said... [ REPLY TO COMMENT ]

bg iman satu je konsep tdg ni.. tak jarang, tutup dada, tutup punggung, xmelekat

Rubiatul Adawiyah said... [ REPLY TO COMMENT ]

Bertudung tu bukan saja menjaga maruah kita sebagai seorang muslim.. tapi ia juga dapat menjaga kehormatan dan keselamatan kite.. :)