MINTA PERHATIAN !

Bismillahirrahmanirrahim .. 
Assalamualaikum & Peace be with you

Ain takmau cakap panjang-panjang , nak teros straight forward . Kepada mana-mana pihak yang terasa , sila ambek perhatian dan segera ambil tindakan ! 

First of all , sekarang hot news kata Shila Amzah ada masalah dengan parents dia . Digembar-gemburkan ia berkaitan dengan kekasihnya , Sharnaaz Ahmad . Berita tu memang dah buad ain hot , ditambah pulak dengan sorang hamba Allah ni . 

Kan dah elok Shila Amzah tu dah bertudung , jadi apa masalahnya !? Perlu ke nak tunjuk gambar-gambar dia yang dahulunya tak bertudung . Dah elok , comel lagi dia bertudung . Tak perlulah nak tunjuk gambar dia tak bertudung tu . Awak menjatuhkan maruah seorang wanita yang bertudung . 

Tolong buang / delete gambar -gambar dia yang tak bertudung dalam media massa awak tu . Ain tahu media massa awak tu bertujuan untuk menyiarkan story-story tentang para artis Malaysia . Tapi hadkan lah jalan cerita awak tentang mereka . Ceritakan yang baik sahaja ! Mean yang buruk , jangan tunjuk . 

Barang siapa menutup aib seorang muslim, maka Allah akan menutup aibnya di dunia dan akhirat ( Hadith Riwayat Muslim )

Diharapkan pihak yang berkenaan mengambil tindakan yang sewajarnya . Aurat itu aib bagi seorang wanita , of course Shila Amzah pun seorang wanita . Jadi jangan dedahkan masa lampau dia ! 

Nota * Ain mintak maaf sangat kalau ada mana-mana pihak yang menganggap Ain sengaja nak cari publisiti , What the ? Ain mintak maaf sangat , seorang saudara perlu menjaga saudaranya yang lain . AllahuAkbar , jagalah kami Ya Allah .. Hanya kepadaMu kami memohon dan meminta dari segala keaiban di duniaMu ini . Amiin :'(

Wallahua'lam , wassalamualaikum :'(

2 comments:

ain said... [ REPLY TO COMMENT ]

tu laa. benda yang dah lepas kan~ jangan la ungkit2.

Ismah Atikah said... [ REPLY TO COMMENT ]

saya sokong! gogo! maruah maruah juga kann :D