Tolong Jangan Tunjuk Al-Quran !

Bismillahirrahmanirrahim ..
Assalamualaikum dan Salam Sejahtera :) 

Gila dah ain ni ! Tajuk merapu , Haha -.- 



Ain nak tanya , korang pernah nampak hantu tak ? Ohh mistake , hantu tu kan syaitan . Jadi sepatutnya ain tanya , korang pernah nampak syaitan tak ? 

Masa ain form1 dulu , ada kakak-kakak senior ain cerita - 

Satu hari , ada sorang laki tu dia nak balik kampung dia . Suddenly , kereta dia berhenti mengejut . Dah lah jalan nak masuk kampung dia tu GELAP , SUNYI pulak tu . Dia pun takpalah , rileks ja . Dia keluar dari kereta nak pi tengok kod-kod kereta dia tu ada problem . Then dia dapat tahu sebenarnya kereta dia takdak minyak . Dia ni jenis yang penakut , jadi dia dok dalam kereta , pasang lagu deras-deras . Al-Quran dekad tempat duduk belakang dia ambek lepas tu peluk . Tak lepas wehh ! Tiba-tiba dia nampak macam ada orang lalu dekad belakang kereta dia , dia keluar tengok-tengok ada BENDA . Al-Quran yang dia pegang tu dia tunjuk dekad BENDA tu . Benda tu datang lagi dekad dan gelak dekad dia bakhang ^0^

Moral : Al-Quran bukan benda yang perlu ditunjuk ! Al-Quran perlu dibaca . Kita tunjuk pi lah dekad BENDA tu . Letak atas kepala dia ka , dia takdaknya lari . Dia lagi datang dekad dengan kita adalah :3 Jadi , baca lah Al-Quran kalau rasa tak sedap badan , or rasa something wrong . Tapi , bukan time susah ja baca . Sentiasa baca , kalau boleh hafal , hafal oke ^^ 

Surat cinta boleh baca , tak kan Al-Quran tak boleh baca . 

Maaf lah kalau cerita tu menakutkan * bagi sesetengah orang :')  
Just wanna share the truth about the moral of story . Kebenaran cerita tu taktau lah pulak -.- Yang pasti , moral dia sangat memberi kesan kepada kami . 
SMKA Al-Irshad , Ummu Unays . Miss it :'D 
Semoga bermanfaat , wassalamualaikum :)


4 comments:

Queen Sophia said... [ REPLY TO COMMENT ]

hahaha betul3..Kita pon ada wat entry bru,harap dpt anda bgi sedikit mse tuk membaca..Thanks you..
http://queen-sophia.blogspot.com/2013/01/antara-dulu-kini.html

Shiqin Sunshine said... [ REPLY TO COMMENT ]

hahah....lawak tp ade pngajaran kat situ...hoho...

Cik Tanpa Nama said... [ REPLY TO COMMENT ]

HAAH BETUL TU...SETUJU SANGAT APA YANG DITULIS ;)

Sya Chot .. said... [ REPLY TO COMMENT ]

suka ayat "surat cinta blh baca,al-quran tak blh baca" heehhe npe tak tulis "blog blh baca,takkan alqran xblh baca.." kmpem ramai terasa..hehe nice sharing dear..semangat sya baca pasal hntu tu..haahah