Tutup Aurat itu Perang ?


Selama ni berangan nak start blog dengan mukadimah teantang aurat , tapi tak kesampaian .
Alhamdulillah sekarang baru ada idea nak susun ayat nak karang title ni , hehe .

Macam mana ain boleh kata tutup aurat tu perang ? Meh nak explain !

Pernah dengar tak lagu ni , 


Allah sedihnya dengar lagu ni ! Bagi pendapat ain , lagu ni serba sdikit mencalarkan imej kaum Hawa . Lagipun rakan-rakan ain terus jadi lemah semangat nak bertudung lepas dengar lagu ni . 

Budak laki kelas ain kata , lagu ni pengajaran lah ! 

Seriously ain kurang setuju ! Macam mengejek pun ada .

Tapi , lain people , lain opinion ! Kan ? 

* Apalah ain ni , tadi kata nak explain ! Tak explain pun lagi , Hehe *

HIJRAH ! Berubah dari buruk ke baik , dan berubah dari baik yang ke lebih baik . Sapa setuju ? Angkat tangan kanan ^^

Setiap apa yang kita nak HIJRAH kan , setiap itulah yang dipanggil PERANG ! Namanya perang NAFSU ! Tapi , kena ingat , perang untuk ke arah kebaikan ja yang dipanggil hijrah . * Kejahatan macam mana ain ? Ohh ! No way ! Mana boleh berhijrah ke arah kejahatan ! 

Jadi , anda paham ? Tutup aurat itu perang ! 
* Ganjaran dia apa ain ? SYURGA ! InsyaAllah :) 

Apa anda tunggu lagi ? Adik-adik , kawan-kawan , kakak -kakak ! Jom kita perang tutup aurat , kerana Allah tau . InsyaAllah selamat dunia akhirat . 

* Maaf lah ye , entry ni terlebih rock . Malunya , hehe . Semoga segalanya dimanfaatkan , sikit pun jadi lah . Pastikan kerana Allah . Kalau ada yang salah , tolong perbetulkan . Dan kalau ada yang terasa , please IM ain dekad Facebook Ain . Tolong ye ! Salam hijrah ! 

9 comments:

faie mohamad said... [ REPLY TO COMMENT ]

jalan mujahadah itu pahit kerana syurga itu manis. lelaki suka perempuan yg pndai jaga diri.. thanks for the awesome entri :) thumbs up!

alia syuhada said... [ REPLY TO COMMENT ]

Nice sharing dear :D Setuju ! Lelaki pun akan cari perempuan yg menutup aurat :)

Nur Farizah said... [ REPLY TO COMMENT ]

Thanks for the awesome entry akak! Tapi kalau pakai baju muslimah pon salah ke? Kat dalam lagu tu die kate t-shirt x boleh.

Ain Al-Khawlani said... [ REPLY TO COMMENT ]

@ Nur Fazirah

baju muslimah tu bukn t-shirt . t-shirt tu mksd dia , bju tgn pndek atau pnjg yg tk lbeh paras pggung . Tk salah kita pkai bju muslimah :)

Awana Suzanna said... [ REPLY TO COMMENT ]

good info dear... ape2 pun kita xboleh menilai seseorg dri luaran.. akak follow sini.. follow akak x?? hehe

iezayusof said... [ REPLY TO COMMENT ]

nice entry, thanks for sharingg ain! :D

noornazuha said... [ REPLY TO COMMENT ]

menutup aurat tu Jihad!

Nurin Afiqah... said... [ REPLY TO COMMENT ]

lagu tuh~ erm...smpay aty kan?

Ain Al-Khawlani said... [ REPLY TO COMMENT ]

@ Nurin Afiqah

lagu tu sbnarnya nk beri pgajaran , ustzah ain kata - stiap nasihat smada kasar ataupun lmbut , pndang lha dgn pndangan psitif , insyaAllah smkin dkad lha kita dgn Nya :)